طراحي سايت نه تنها به ظاهر سايت بلكه به ميزان كارايي آن مي پردازد و اگر سايتي كارامد نباشد،زيبايي ظاهر آن هيچ اهميتي نخواهد داشت. طراحي وب بايدها و نبايدهايي دارد كه در اينجا به مهمترين آنها اشاره ميكنيم:
• از فايلهاي تصويري كوچك استفاده كنيد. اين كار باعث ميشود صفحه سريعتر باز شود و بازديدكننده اي با دستگاه قديمي و سرعت اتصال متوسط يا پايين (كه تعدادشان كم نيست) از ديدن سايت شما منصرف نشوند.هيچ كس حتا 30 ثانيه براي ديدن نشانه سايت منتظر نمي ماند.
• اهميت صفحه آرايي را فراموش نكنيد. سعي كنيد مطالب خود را با تيتر جذابي آغاز كنيد كه شامل مهمترين بخش مطلب باشد. اگر مطلبي طولاني است آن را بخش بخش كنيد تا كاربر بتواند به سرعت قسمت مورد نظر خود را پيدا كند.سر فصلها را مرتب و مشخص (با رنگ متفاوت با ضخامت بيشتر) بچينيد. از حروف ايتاليك براي تاكيد بر جمله يا كلمه مورد نظر خود استفاده كنيد تا خواننده متوجه اهميت آن بشود.
• از رنگ و فونت مناسب استفاده كنيد. براي شاخص شدن سايت يك الگوي رنگي مناسب با حال و هواي آن در نظر بگيريد كه علاوه بر تنوع بخشيدن به سايت شما به نوعي علامت مشخصه آن هم بشوند. بهتر است براي اين كار از يك مشاور طراحي گرافيك كمك بگيريد. هرگز از اهميت معاني رنگها غافل نشويد.
• از حروف در شكل و اندازه مناسب استفاده كنيد. به ياد داشته باشيد كه خواندن از روي صفحه مانيتور براي همه كار آساني نيست، پس بايد حروفي با شكل مناسب و اندازه قابل استفاده در عموم كامپيوترها انتخاب كنيد.فونتهاي جديد و فانتزي در بعضي از مدلهاي قديمي سيستمهاي عامل باز نمي شوند.
• به سايت خود تشخص ببخشيد. سبكي را در نظر بگيريد كه با محتوا و شخصيت سايت شما هماهنگي داشته باشدو در نظر داشته باشيد كه اين سبك معرف خود شما هم هست پس اگر ميخواهيد تاثير يا مفهوم خاصي به بيننده القا كنيد،از همان ابتدا تصميم بگيريدكه آيا سايت شما: رسمي است يا راحت، دوستانه است يا جدي، مدرن است يا سنتي،سرد است يا گرم؟ براي مثال، رسمي، حالتي است كه در محل كار داريد يعني توجه شما به كار،مسايل اداري و حرفه اي است. با غريبه ها در شديدترين حالت رسمي هستيد و ميخواهيد تاثير اوليه بسيار خوبي بر آنها بگذاريد. يك سايت رسمي، حرفه اي، مطابق آداب و رسوم و گاهي سنتي است. راحتي،حالتي است كه با دوستان و خانواده داريم و مدتها از لزوم تاثير اوليه خوب گذشته است. يك سايت راحت، دوستانه و خودماني است.
طراحي سايت طراحي سايت طراحي سايت طراحي سايت طراحي سايت طراحي سايت
• هرگز خوانايي را فداي زيبايي نكنيد. پس زمينه را تا حد امكان روشن انتخاب كنيد و اگر تصاويريا علايم گرافيكي تزئيني در آن هست ،همه را تا حد امكان در حاشيه بگذاريد و در غير اين صورت آين تصاوير را كمرنگ كنيد. پس زمينه سياه را فقط در جايي استفاده كنيد كه مطلبي با حروف درشت داريد،مانند صفحه اول يا تيتر، و پس از آن متن عادي را در زمينه روشن بياوريد.
• طراحي سايت خود را بر مبناي 256 رنگ و رزولوشن 800x600 قرار دهيد. با رعايت اين حداقل ميتوانيد حداكثر بيننده را به سايت خود بياوريد، چرا كه عده بسياري از كاربران مانيتورهايي قديمي با قابليت پخش 256 رنگ دارند و رزولوشن بالا هم برايشان مشكل ساز خواهد بود. البته اين آمار در حال طي سير نزولي است ولي به هر حال شما بايد وضعيت كاربران مختلف را مد نظر داشته باشيد.
• نشاني سايت و آدرس e-mail خود را در تمام صفحه ها قرار دهيد. خوانندگان صفحات اينترنتي مي خواهندبه دلايل مختلف با مسئولين سايت در ارتباط باشند تا از چگونگي محصولات يا خدمات ارائه شده آگاه شوند يا در باره مطالب آن اظهار نظر كنند. قرار دادن نام شركت، نشاني سايت (و حتا شماره تلفن) در پايين تمام صفحات ضروري است. در غير اين صورت اگر كاربري صفحه اي از سايت شما را چاپ، كپي يا save كند ديگر نميتواند سايت را مجددا پيدا كند يا با شما تماس بگيرد.
• سايت خود را تازه نگه داريد. بر خلاف يك مطلب چاپي، يك سايت اينترنتي پروژه اي نيست كه يكباره به پايان برسد بلكه پروژه اي دائم است. بايد آماده باشيد تا بنا به نوع سايت، حداكثر ماهي يكبار مطالب آنرا به روز كنيد و بخشهاي تاريخ گذشته را برداريد. داشتن بازديدكنندگان دائم بسيار مطلوب است، پس بايد به آنها دليلي براي بازگشت بدهيد، چيزي مثل يك سرويس خاص (براي مثال e-mail رايگان) ،طلاعات روز يا مطالبي كه متخصصين سايت شما قادر به ارائه آن هستند.
• دست و دلباز باشيد. شبكه اينترنت جايي براي مطالب كوتاه و مختصر و تك جمله اي نيست.هر چه مطالب خود را با ذكر جزئيات و منابع مطالعه بيشتر ارائه كنيد،خوانندگان بيشتري خواهيد داشت. ممكن است توضيح واضحات به نظر برسد اما اگر فهرست مطالب و سرفصلها در جاي مناسب و قابل دسترسي قرار نداشته باشد كاربر سردر گم شده و سايت را ترك خواهد كرد.
• شيوه نگارش مناسبي انتخاب كنيد. مطالب خود را طوري بنويسيد كه مخاطب شما حس كند اين مطالب براي او نوشته شده است و از خواندن آن لذت ببرد. براي دست يافتن به اين هدف،مطالب خود را تا حد امكان و بدون دور شدن از قواعد نگارشي،با لحن محاورهاي بنويسيد. اين شيوه نه تنها دوستانه تر،بلكه خواندن آن هم ساده تر است.
• سايت خود را تست كنيد. در نهايت پس از آماده شدن سايت و قبل از اينكه آنرا روي شبكه قرار دهيد لازم است كه حتما آنرا تست كنيد و مطمئن شويد كه در سيستمهاي مختلف همانطور ديده ميشود كه ميخواهيد. براي اين كار سايت را با سيستمهاي مختلف، با تعداد رنگ و رزولوشن هاي متفاوت ببينيد و مطمئن شويد سايت شما در هر حال قابل ديدن و خواندن است.
طراحي سايت طراحي سايت طراحي سايت طراحي سايت طراحي سايت طراحي سايت